Onze tarieven stijgen per 1 september, lees hier meer
4,5 / 5
4.5/5

Zwemschool Mierlo staat voor kwaliteit persoonlijke aandacht plezier kleine groepjes

Zwemschool Mierlo staat voor

kwaliteit persoonlijke aandacht plezier kleine groepjes

AquaMama

Eventjes het gevoel van gewichtloosheid ervaren en lekker ontspannen? Samen met anderen genieten van één van de mooiste periodes in het leven? Dat kan bij Zwemschool Mierlo onder optimale omstandigheden! Zwangerschapszwemmen vindt plaats in groepsverband in heerlijk warm water van 32 graden. Zelfs je baby bereid zich al voor op waterpret. 

Wat is Aquamama

Zwangerschapszwemmen is een speciale zwemles voor zwangere vrouwen. Het is niet bedoeld om te leren zwemmen, maar om tijdens je zwangerschap in beweging te blijven. Je werkt in een zwembad in groepsverband aan je conditie en spierkracht. Tijdens de les komen verschillende drijf-, zwem- en ontspanningsoefeningen aan bod. Onze deskundige instructrices, Suzanne en Ingrid, begeleiden je bij het uitvoeren van de oefeningen. De les duurt 45 minuten.

Je kan zwangerschapszwemmen gedurende je hele zwangerschap uitoefenen. Je bepaalt zelf in welk stadium van de zwangerschap je begint. Veel vrouwen beginnen ermee wanneer ze zo’n 12 weken zwanger zijn. Zolang je je goed voelt, mag je tot de bevalling blijven zwemmen.

 

Waarom AquaMama?

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om in beweging te blijven. Zwangerschapszwemmen is de ideale manier om aan je conditie te werken.

Je lichaam verandert flink gedurende je zwangerschap. Je komt aan in gewicht en kan je daardoor minder mobiel voelen. In het water merk je hier niets van. Je voelt je juist gewichtsloos. Zwangerschapszwemmen heeft echter nog meer voordelen:

  • Je werkt aan je conditie en spierkracht. Zwemmen is goed voor je uithoudingsvermogen en zorgt voor sterkere spieren. Dit komt goed van pas bij de bevalling. Ook het herstel na je bevalling gaat vaak sneller met een fit lichaam.
  • Het werkt ontspannend. Zwangerschapszwemmen gebeurt vaak in verwarmd water (30 tot 33 graden). Hierdoor kan je je goed ontspannen. Ook zorgt het warme water voor een betere bloedsomloop. Dit helpt tegen kramp in je benen en vocht vasthouden.
  • Het kan helpen tegen misselijkheid. Ben je bang dat misselijkheid in de weg zit tijdens het zwemmen? Veel zwangere vrouwen merken juist dat ze na het zwemmen minder misselijk zijn. Vooral zwemmen in koud water zou de misselijkheid verminderen.
  • Het is goed voor je baby. Onderzoek laat zien dat beweging tijdens je zwangerschap een positief effect heeft op de hersenontwikkeling van je kleine. Stofjes die je tijdens het sporten vrijmaakt, komen in het bloed van je baby terecht. Deze geven zijn mentale ontwikkeling een boost.
  • Je kan het gedurende je hele zwangerschap doen. Sommige sporten, zoals judo en hockey, kan je tijdens je zwangerschap beter vermijden. Andere sporten, zoals hardlopen, zijn in het laatste trimester soms lastig uit te oefenen. Zwemmen kan je echter gedurende je hele zwangerschap doen. Ook als de laatste loodjes zijn aangebroken kan je het water in, tenzij je vliezen zijn gebroken. Dan is dit niet verstandig.
  • Het kan pijn verlichten. Heb je tijdens je zwangerschap last van rugpijnOnderzoek heeft aangetoond dat zwemmen deze pijn kan verminderen. Ook van bekkenklachten heb je tijdens het zwemmen minder last, omdat je door het water gedragen wordt.
  • Je ontmoet andere moeders in spe. Zwangerschapszwemmen heeft niet alleen lichamelijke voordelen. Het is ook een manier om andere zwangere vrouwen te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.
  • Het is weinig blessuregevoelig. Doordat het water je lichaam ondersteunt, worden je rug, heupen, bekken en knieën minder belast. De kans op blessures is daardoor kleiner dan bij veel andere sporten.
e9b5fdbe-zwangere-vrouw-tijdens-zwangerschapszwemmen

Aquamama tijden:

Dinsdag 19:15 tot 20:00 uur
Woensdag 19:45 tot 20:30 uur

Wat kost AquaMama?

€ 9,50 per les  

Je reserveert je les vooraf, je betaald via IDEAL en mocht je onverhoopt toch niet kunnen komen dan kun je de reeds betaalde les verplaatsen naar een ander moment. Je zit dus nergens aan vast en je betaald alleen voor de lessen die je daadwerkelijk komt.