4,5 / 5
4.5/5

Zwemschool Mierlo staat voor kwaliteit persoonlijke aandacht plezier kleine groepjes

Zwemschool Mierlo staat voor

kwaliteit persoonlijke aandacht plezier kleine groepjes

Baby- en Peuter zwemmen

Bij zwemschool Mierlo kunt u met uw baby of peuter vrij komen zwemmen. Hierbij is deskundige begeleiding aanwezig maar je bent vrij om het uur zelf in te vullen.  Zo’n eerste keer kan toch best spannend zijn. Je leert op veilige manieren je baby vast te houden in het water, waardoor de aangeboren natuurlijke reflexen van je kind worden verbeterd. Tijdens het babyzwemmen is het zwembadwater gemiddeld 31,5 ⁰C.  Dit is de optimale temperatuur voor je baby.

Je ontmoet andere ouders met baby’s in dezelfde leeftijd. Tevens ontstaan er al snel sociale contacten in de groep, zodat kinderen samen spelen en ervaringen opdoen. Zwemmen met je baby is niet alleen gezond, maar ook goed voor de motoriek en sociale ontwikkeling van je kind. 

Waarom baby- peuter zwemmen?

Baby- peuter zwemmen bij Zwemschool Mierlo kent vele voordelen:

 • het is goed voor de motorische ontwikkeling van uw kind
 • het traint de hart-long functie van uw kind
 • het versterkt de band tussen ouder en kind
 • het maakt uw kind vertrouwd met het water.
 • Het is vooral ontzettend leuk voor u en uw kind 
 

Voordelen

De meeste baby’s voelen zich heel vertrouwd in het water. Je baby leert draaien, drijven en bewegen in het water. Het stimuleert de fysieke en psychische ontwikkeling en versterkt de band tussen ouder en kind. 

Tijdens het babyzwemmen leert je kind spelenderwijs omgaan met water. water druppelen op het hoofdje, ontspannen drijven, trappelen met de voetjes… Je baby is druk bezig met bewegen en dit is weer goed voor de fysieke ontwikkeling. Ook heeft babyzwemmen een positieve invloed op de sociale en emotionele band tussen jou en je kind, omdat je samen voortdurend contact maakt. Het is daarnaast ook goed voor zijn gezondheid. Het versterkt de hart- en bloedvaten van je kind. Ook zorgt het voor een kleinere kans op infecties en bevordert het de motoriek van je baby

Wanneer beginnen?

U kunt bij Zwemschool Mierlo starten met baby-  peuter zwemmen als uw kind ongeveer 3 maanden oud is. Je baby kan dan al redelijk zijn temperatuur reguleren en na de eerste inentingen is de kans op infecties heel klein. Er is geen sprake van een wachtlijst. Aanemlden per keer dat u komt zwemmen is het enige wat u hoeft te doen. Er is per uur maximaal plek voor 20 begeleiders. 

Wie gaat er mee?

Vaak zijn het de moeders die met hun kind komen zwemmen, maar steeds vaker komen ook vaders, opa’s en oma’s mee. Met wie uw kind komt zwemmen mag u zelf bepalen als die persoon maar volwassen is en kan zwemmen.

Uniek bij Zwemschool Mierlo!

Uniek bij Zwemschool Mierlo is dat u en uw kind zwemmen in water wat gedesinfecteerd wordt door zoutelektrolyse waardoor u en uw kind geen last hebben van een hinderlijke chloorlucht, prikkende ogen en oorpijn. Niet alleen het water is warm maar ook de luchttemperatuur is bij ons subtropisch.

 

Doorstromen zwem ABC

Na het Baby-Peuterzwemmen, met 4 jaar, gaat uw kind naar school en staan er een hoop nieuwe ontwikkelingen te wachten. Ons advies is; Start met de zwemlessen als uw kind 4,5 jaar is.

 

Wat neem je mee?

Zo’n eerste keer babyzwemmen kan best spannend zijn. Wat moet je allemaal meenemen? Hieronder een handig overzicht:

   • Badpak of zwembroek
   • Zwemluier (+ 1 extra)
   • Badcape
   • Grote hydrofiele doek
   • Gewone luiers
   • Billendoekjes
   • Drinkflesje of babyvoeding
   • Bodylotion (voor na het zwemmen, om een droge huid te voorkomen)
   • Makkelijke kleding om aan en uit te trekken

Waarom een zwemluier?

Een gewone luier zuigt zich vol met water waardoor de luier te zwaar wordt en je kind naar beneden kan zakken. De zwemluiers bieden bescherming zonder dat deze te zwaar worden.

Wist u dat?

 • Een baby na de eerste inentingen al mag zwemmen?
 • Ons water tempratuur altijd 31,5 graden is!
 • Je bij Zwemschool Mierlo niet in chloor water zwemt maar wij desinfecteren ons water door middel van ZOUT(elektrolyse) wat voor je baby of peuter weer aantoonbaar gezonder is! (je zwemt gewoon in zoet water)
 • Een baby die vrij in het water beweegt later makkelijker en ontspannen kan leren zwemmen!
 • Als je actief deelneemt aan het baby-peuter zwemmen het kind automatisch instroomt bij het ABC zwemmen (dus niet op de wachtlijst komt)
 • Je bij zwemschool Mierlo niet gebonden bent aan een abonnement je kunt geheel vrijblijvend komen zwemmen.

Tijden baby - peuter zwemmen

Woensdag

08:45 uur tot 09:45 uur 
09.45 uur tot 10.45 uur

Vrijdag

08:45 uur tot 09:45 uur 
09.45 uur tot 10.45 uur

Voor meer informatie kunt u gebruik maken van ons contact formulier maar bellen mag uiteraard ook!

De kosten bedragen

Per keer bij 2 personen
€ 9,50

Extra persoon
€ 4,75

10 badenkaart voor 2 personen
€ 85,50

Tip!

Geef een badenkaart voor baby- en peuterzwemmen als kraam cadeau! Wij verkopen leuke kraamcadeaubonnen waarbij u zelf kunt bepalen hoeveel ritten u cadeau wilt doen. De ontvanger bepaald zelf de startdatum. Deze rittenkaart blijft onbeperkt geldig en je bent niet verplicht om iedere week te komen. dit bepaal je helemaal zelf.