4,5 / 5
4.5/5

Zwemschool Mierlo staat voor kwaliteit persoonlijke aandacht plezier kleine groepjes

Zwemschool Mierlo staat voor

kwaliteit persoonlijke aandacht plezier kleine groepjes

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zwemles

Zwemt uw kind minimaal 1 jaar of langer elders dan is het mogelijk om binnen een korte tijd bij ons in te stromen.

Mocht u overwegen om over te stappen naar Zwemschool Mierlo kunt u uw kind hiervoor inschrijven via onze website “inschrijven ABC Zwemles” en kies dan altijd voor de wachtlijst “overstappen naar Zwemschool Mierlo“.

Zet in het vakje opmerkingen waar en hoe lang uw kind nu zwemles volgt en wat de rede is dat jullie over willen stappen. Zijn er specifieke zaken waar u tegenaan loopt? Of is overstappen naar ons op aanraden van de huidige zwemlesaanbieder zelf?

Zodra wij de inschrijving hebben ontvangen ontvangt u een uitnodiging om een proefles te komen zwemmen zodat wij het niveau kunnen bepalen. Afhankelijk van het niveau waarop uw kind bij ons kan instromen kunnen we aangeven wat de mogelijkheden zijn en wanneer hij/zijn kan instromen.

U kunt uw kind al vanaf de geboorte inschrijven! Bij wijze van!  Er is geen leeftijd aan gebonden.

De wachttijd is op dit moment zo’n 14 maanden. Minimale leeftijd om te starten met zwemlessen is 4 jaar en 6 maanden. Wacht dus ook niet te lang met inschrijven, zo weet u in ieder geval zeker dat uw kind met 4 jaar en 6 maanden kan starten met zwemlessen.

Inschrijven gaat digitaal via de knop “inschrijven ABC zwemles”

Wij geven van maandag tot en met zondag zwemles tussen onderstaande tijden.

Maandag

15:15 tot 19:15

Dinsdag

15:15 tot 19:15

Woensdag

13:15 tot 19:15

Donderdag

15:15 tot 19:15

Vrijdag

13:15 tot 19:15 

Zaterdag

08:00 tot 16:00 

Zondag

08:30 tot 12:30

Iedere les duurt 30 min. Uw kind komt bij ons 2 keer per week zwemmen.

De zwemlessen gaan in de vakanties altijd door behalve in de zomervakantie, dan zijn we tijdens de bouwvak 3 weken gesloten en tijdens de 1e week tussen kerst en oud en nieuw zijn we ook gesloten.

Maandag

15:15 tot 19:15

Dinsdag

15:15 tot 19:15

Woensdag

13:15 tot 19:15

Donderdag

15:15 tot 19:15

Vrijdag

13:15 tot 19:15 

Zaterdag

08:00 tot 16:00 

Zondag

08:30 tot 12:30

Iedere les duurt 30 min. Uw kind komt bij ons 2 keer per week zwemmen.

Hieronder een overzicht van de meest voorkomende (kinder)ziektes en of je hier wel of niet mee mag zwemmen.

Koorts

Koorts wil zeggen dat de lichaamstemperatuur 38 graden of hoger is. 

Wanneer uw kind een lichaamstemperatuur heeft van 38 graden of meer mag het niet naar de zwemles.

Overgeven / Diarree

Overgeven heeft meestal een lichamelijke oorzaak zoals buikgriep of als het kind iets verkeerd heeft gegeten.

Diarree is een waterige dunne ontlasting die vaker voorkomt dan normaal.

In geval van overgeven of diarree mag uw kind niet naar de zwemles komen.

Waterpokken

Waterpokken is een besmettelijke vlekjesziekte. Mensen krijgen waterpokken door een virus. Het is meestal een onschuldige kinderziekte.

Bij waterpokken mogen kinderen pas weer naar de zwemles als de blaasjes zijn ingedroogd. Het warme zwemwater kan de jeuk erger maken. Ook kunnen de wondjes van de waterpokken na zwemmen gaan ontsteken. 

Loopoor / oorontsteking

Bij een loopoor komt er vocht uit het oor.

Het vocht komt uit het middenoor via een gaatje in het rommelvlies.

Uw kind mag bij een loopoor of oorontsteking niet naar de zwemles komen. Uw kind kan duizelig worden als het duikt of met het hoofd onder water gaat.

Buisjes in de oren

Bij regelmatige oorontstekingen kan het zijn dat er bij een kind buisjes worden geplaatst.

Het kind mag met buisjes in het oor gewoon komen zwemmen. De KNO-arts kan adviseren om rubberen oordoppen te gebruiken. Dat is voor de zwemles geen probleem.

Krentenbaard

Krentenbaard is een besmettelijke infectieziekte die wordt veroorzaakt door bacteriën en geeft huiduitslag. Bij een krentenbaard ontstaan er bultjes die snel veranderen in blaasjes. Deze blaasjes gaan dan kapot waaruit dan vrij veel vocht vloeit dat tot honinggele doorzichtige korstjes stolt.

Kinderen met krentenbaard mogen niet naar de zwemles omdat het besmettingsgevaar voor andere kinderen ontzettend groot is.

Waterwratten

Dit is een onschuldige aandoening die vanzelf weer over gaat en komen vaak bij kleuters voor.

Omdat het een zeer onschuldige aandoening is mag uw kind gewoon naar de zwemles komen. Mits ze niet open zijn!

Hoofdluis

Hoofdluis verspreidt zich in een hoog tempo vooral onder kinderen. Vaak wordt een hoofdluismiddel gebruikt om luizen tegen te gaan.

Wanneer uw kind hoofdluis heeft mag het gewoon naar de zwemles komen. Let er wel op dat u de jas / kleding van uw kind in een tas stopt! En niet ophangt in de kleedruimte!

De 5e ziekte

Dit is een virus. Uw kind krijgt rode wangen met grillige, rozerode vlekjes. De uitslag breidt zich uit naar de romp, billen, armen en benen. Uw kind kan last hebben van koorts of jeuk maar voelt zich verder niet ziek. Kinderen hebben elkaar al besmet voor de ziekte zichtbaar is.

Uw kind mag gezien de incubatietijd gewoon naar de zwemles komen. Tenzij er sprake is van koorts. Bij ons mag een kind met een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger niet naar de zwemles komen.

Mazelen

Kinderen kunnen hier erg ziek van zijn. Kenmerken zijn rode vlekken beginnend achter de oren en zich uitbreiden over de rest van het lichaam. Koorts, droge hoest, verkoudheid. Besmetting heeft al plaatsgevonden voor de diagnose is gesteld.

Uw kind mag gezien de incubatietijd gewoon naar de zwemles komen. Tenzij er sprake is van koorts. Bij ons mag een kind met een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger niet naar de zwemles komen.